ODIS 1 – de Hoeve 4

ODIS 1 – De Hoeve 4  (24 februari 2018)

De rentree van Edwin Moes op de plek van de geblesseerde Han van der Wal bracht het thuispubliek gelijk op de banken. Hij opende binnen tien seconden de score van afstand. Ook de nummer 2 uit de competitie, de Hoeve, scoorde in de eerste minuut en zo lieten beide ploegen weer zien aan elkaar gewaagd te zijn. ODIS kwam weer op voorsprong door een afstandsschot van Eline de Boer en bouwde deze uit met een snelle actie onder de korf van invaller Sjoerd van Veenen. De Hoeve schoot zich met vier opeenvolgende afstandsschoten op een 3-5 voorsprong. Anniek Jansma haar uitstarter achter de korf bleek wel goed voor de 4-5, maar dezelfde actie aan de andere kant van de korf werd afgefloten.

In de tweede helft herhaalde Edwin Moes bijna zijn kunststukje uit de eerste helft, maar de bal schoot weer uit de korf. De tegenaanval van de Hoeve leverde wel een doelpunt op. Bij de thuisploeg werd Gitta Tolboom verkeerd verdedigd en de verkregen strafworp werd door de uiterst kalme Eline de Boer verzilverd. Ook de gasten kregen een strafworp te nemen en brachten de stand op 5-7. Ondanks dat de Hoeve uitliep naar een drie punten voorsprong bleef ODIS in de wedstrijd. ODIS had de aansluiting namelijk snel gevonden door de uitblinkende Eline de Boer die met een schitterende afstander de stand naar 6-8 bracht. Waar vervolgens de Hoeve weer de wedstrijd vroegtijdig wilde beslissen scoorde Sjoerd van Veenen stiekem onder de korf toen zijn tegenstander even niet keek. De tegenstander liep uit naar 7-11 door van afstand twee keer te scoren. ODIS geloofde, ondanks de achterstand, nog altijd in een positief slotakkoord. Met een lange bal vanuit het verdedigingsvak van Patrick Hoogewoonink stelde hij aanvoerder Marcel Moes in stelling om te scoren. Coach Jan Siedsma bracht met een paar wissels vers bloed in de ploeg en dat sorteerde gelijk effect. Twee keer liep de aanval van ODIS zo soepel dat Fernanda Koopstra kon laten zien dat zij nog altijd geldt als de snelst korfballende dame van de Stellingwerven. De mooie acties waren echter niet voldoende voor de winst. De wedstrijd eindigde na een afstandsschot van de Hoeve in 10-12.

Doelpunten ODIS: Eline de Boer 3, Fernanda Koopstra 2, Sjoerd van Veenen 2, Anniek Jansma 1, Edwin Moes 1 en Marcel Moes 1