ODIS had tegen Niek vizier niet op scherp

ODIS 1 – Niek 1  (14 april 2018)

Het was druk langs de lijn met toeschouwers voor de eerste thuiswedstrijd van ODIS in de voorjaarscompetitie. Tegenstander Niek was het die het publiek met doelpunten vermaakte. Pas na eenentwintig minuten scoorde ODIS haar eerste doelpunt. De altijd scorende Eline de Boer was van afstand de maker. Daarvoor stond de teller al op zes doelpunten voor de gasten. En na de 1-6 bleef Niek de korf het beste vinden. Weer werd er veelvuldig van afstand gescoord. Audrey van Pel tekende voor de 2-9, maar ook zij kon verdere schade niet voorkomen. Met rust stond ODIS 2-11 achter en dat had het team volledig aan zichzelf te wijten. Te veel kansen werden gemist om kans te maken op het winnen van de wedstrijd.

In de tweede helft begon ODIS enigszins met het afmaken van de kansen. Weer was het aanvoerder Audrey van Pel die van afstand het goede voorbeeld gaf, gevolgd door een rake afstander van Patrick Hoogewoonink, 4-11. Na twee doelpunten van de gasten uit Pesse bracht Jan Siedsma Anne van der Wal voor de geblesseerde Anniek Jansma. De eerste inloper van Anne van der Wal was gelijk raak en daarmee kwam de stand op 5-13. Toch was het Niek dat ook in de tweede helft liet zien te blijven korfballen en scoren. Alles viel goed en zo konden er vrij eenvoudig twee doelpunten bij worden geschreven. Het kapot gespeelde ODIS bracht met inlopers van Fernanda Koopstra en Anne van der Wal zorgen voor de 7-15 eindstand. Het enige lichtpuntje voor ODIS was de rentree van Han van der Wal die terugkeerde van een enkelblessure.

Doelpunten ODIS: Audrey van Pel 2, Anne van der Wal 2, Eline de Boer 1 , Fernanda Koopstra 1 en Patrick Hoogewoonink 1.