ODIS is te sterk voor Oerterp/VKC

ODIS 1 – Oerterp/VKC 3 (16 september 2018)

Op een goed bespeelbaar veld speelde ODIS haar eerste thuiswedstrijd tegen Oerterp/VKC 3. ODIS begon met Janco Prins, als vervanger van de zieke Han van der Wal, in het eerste aanvalsvak. Hij opende na zes minuten van afstand de score voor de thuisploeg. Ook Oerterp liet zien van afstand de korf te kunnen vinden en trok de stand gelijk. Wim Zijlstra van afstand en Patrick Hoogewoonink met een inloper lieten het in mondjesmaat aanwezige publiek zien dat ODIS graag de koppositie wilde bemachtigen. Oerterp bleef met enthousiast aanvalsspel partij bieden en bracht wederom van afstand de stand op 3-2. Voor ODIS bracht Eline de Boer met een inloper de marge weer op twee doelpunten. Vlak voor het rustsignaal werd Ilona Hoogewoonink gehinderd bij een inloper. De door scheidsrechter Moes gegeven strafworp werd benut door Patrick Hoogewoonink.
Oerterp kwam het beste uit de kleedkamer en kwam van afstand op 5-3. Rick Zuijdervliet liet echter niks heel van de aspiraties van de bezoekers en zette ODIS via een inloper en een afstandsschot op 7-3. Toch kwam er nog spanning in de wedstrijd doordat Oerterp weer terugkwam tot 7-5. Weer was het Eline de Boer die goud waard was voor ODIS en de rustgevende 8-5 eindstand liet aantekenen.

Doelpunten ODIS: Eline de Boer 2, Rick Zuijdervliet 2, Patrick Hoogewoonink 2, Wim Zijlstra 1 en Janco Prins 1.