Korfbal – Tennis – Gymnastiek

ODIS laat eerste punten op het veld bij Thrianta liggen

Thrianta 3 – ODIS 1  (31 maart 2018

 

ODIS startte de voorjaarscompetitie met een gehavend team. Daniel Nieboer speelde op de plek van Han van der Wal. Bij de dames waren Esmee Betten en Sasha Hoogeveen de vervangers. De ploeg van Jan Siedsma begon met veel wilskracht , Patrick Hoogewoonink scoorde de openingstreffer van grote afstand. Thrianta kwam gelijk door eveneens een afstandsschot te scoren. De inmiddels vaste lange bal uit het verdedigingsvak van Patrick Hoogewoonink kon ditmaal niet door Marcel Moes worden afgerond. De tegenstander tikte de bal uit zijn handen en de verkregen strafworp werd door expert Eline de Boer afgerond. De thuisploeg nam het heft in handen en scoorde drie doelpunten op rij. Eline de Boer liet haar klasse zien en nam ODIS op sleeptouw door een inloper te scoren. Thrianta kwam nog wel op 5-3, maar ook in het andere vak beschikte de oranjebrigade van Jan Siedsma over een powervrouw. Anniek Jansma liet haar tegenstander zoeken naar haar positie en zorgde er eigenhandig met twee doelpunten voor dat ODIS volledig terugkwam in de wedstrijd. Aanvoerder Marcel Moes zette ODIS van afstand zelfs op voorsprong. Thrianta rechtte de rug en raakte voor het rustsignaal driemaal de korf en zette de stand op 8-6. Ontredderd zocht ODIS de kleedkamer op. 

Na de lauwe thee en een positieve speech van de coach liet ODIS er geen gras over groeien in de tweede helft. Eline de Boer verzilverde in minuut één al gelijk een door Daniel Nieboer verkregen strafworp. Vervolgens was het Nieboer zelf die vol overtuiging van afstand scoorde en ODIS op 8-8 zette. Voor de thuisploeg het teken dat er wat moest gebeuren. Door goed te wisselen bracht Thrianta de zwaktes van ODIS goed aan het licht en scoorde het vier maal achtereen. Rick Zuijdervliet bracht met een benutte strafworp en een afstandsschot ODIS dichterbij, maar spannend werd het niet meer in het tweede bedrijf. Thrianta liep uit naar 14-10 en zo deden de doelpunten, verdeeld over beide ploegen, in de slotminuut niet meer ter zake. Eindstand 15-11. Voor ODIS is het nu al zaak om fit te blijven om zo nog enige kans te maken op een succesvolle seizoensafsluiting. 

 Doelpunten ODIS: Eline de Boer 3, Rick Zuidervliet 3, Anniek Jansma 2, Daniel Nieboer 1, Patrick Hoogewoonink 1 en Marcel Moes 1