ODIS pakt de punten teken OKO/BIES

ODIS 1 – OKO/Bies 4   (8 december 2018)

In de zaalcompetitie kende ODIS een wisselvallige start, maar omdat er een brede top is in het breedtekorfbal speelde ODIS tegen OKO toch om plek 1.

Na vier seconden stond de thuisploeg al met 1-0 voor. Vanuit een lange bal van Alexander Hoogeveen scoorde Patrick Hoogewoonink dit unieke doelpunt. ODIS had vervolgens in de beginfase genoeg kansen op meer, maar zag OKO van afstand gelijk maken. De voorsprong voor de thuisploeg kwam door een inloper van aanvoerder Wim Zijlstra die slim zijn tegenstander passeerde. Na de gelijkmaker van OKO was het Patrick Hoogewoonink die het voordeel weer bij ODIS hield. Het stugge OKO bleek nog lang niet omver gespeeld en door twee keer te scoren nam het zelfs brutaal de leiding in de wedstrijd en zo was het plotseling 3-4. Nog voor rust herstelde ODIS zich en door treffers van Mirjam van den Hurk en Patrick Hoogewoonink was de ruststand uiteindelijk 5-4.

ODIS was vantevoren gewaarschuwd voor de speelwijze van OKO, maar leek er geen antwoord op te hebben. Coach Jan Siedsma wisselde vier spelers en leek in te zetten op een winst door uithoudingsvermogen. De ingebrachte wissels sorteerden gelijk het gewenste effect. Rick Zuijdervliet bracht van afstand ODIS op 6-4 en zorgde voor de marge van twee punten. Deze voorsprong werd uitgebreid door de tweede aanval. Het daar ingebrachte koningskoppel Han van der Wal/Marcel Moes liet het publiek zien wat snel en effectief korfbal inhoudt en door twee treffers van Marcel Moes werd er al snel weer van vak gewisseld. De bezoekers uit Opende dachten er door een afstandsschot nog een wedstrijd van te kunnen maken, maar aan die hoop bracht Rick Zuijdervliet door een treffer van afstand een einde. Ook de 9-6 van OKO vlak voor tijd bracht de thuisclub niet meer in verwarring. Door een door Marcel Moes benutte strafworp in de slotminuut was zelfs het slotakkoord aan ODIS en won de oranje brigade met 10-6.

Komende week wacht in Delfzijl het altijd lastige Roda’70. Bij winst in het hoge Noorden handhaaft de club uit Elsloo zich  met kerst aan kop.

Doelpunten ODIS: Marcel Moes 3, Patrick Hoogewoonink 3, Rick Zuijdervliet 2, Mirjam van den Hurk 1 en Wim Zijlstra 1