ODIS zet goede reeks voort

ODIS – Pallas ‘08 3 6 oktober 2018

Door vorige week van de grote concurrent WWC te winnen had ODIS een goede slag geslagen. In de thuiswedstrijd tegen Pallas kon de volgende stap gezet worden richting het herfstkampioenschap.
De thuisclub begon goed aan de wedstrijd en liet met twee schitterend afgeronde acties van Patrick Hoogewoonink zien wat de wedstrijdintentie was. Fernanda Koopstra zette ook de turbo op haar inloopactie en waar Pallas naar elkaar en de scheidsrechter keek scoorde zij volledig vrij de 3-0. Een tegendoelpunt van afstand deerde ODIS niet en als reactie kwam de 4-1 van gelegenheidsaanvoerder Eline de Boer. Even leek het of de bezoekers uit Leeuwarden nog terug konden komen in de wedstrijd toen van afstand de 4-2 viel. ODIS liet echter al voor rust weten dat er geen punten te halen vielen voor Pallas. Fernanda Koopstra met haar tweede flitsende actie en Anne van der Wal van afstand zetten de ruststand op 6-2.
Na de pauze ging ODIS verder waar het gebleven was, alleen was het nu de beurt aan Rick Zuijdervliet. Met twee schoten van afstand zorgde hij voor een 8-2 voorsprong. Pallas liet van afstand nog wel de 8-3 aantekenen, maar verder dan dit wapenfeit kwam de ploeg niet meer. ODIS was heer en meester op het zonnige sportpark Elzenhagen. Anne van der Wal scoorde als puntaanvaller haar tweede afstandsschot. In de daarop volgende aanval kreeg Patrick Hoogewoonink een strafworp mee die hij zelf verzilverde. Het slotakkoord was voor Rick Zuijdervliet die van afstand de 11-3 eindstand liet noteren door de uitstekend leidende scheidsrechter Schraa.

Doelpunten ODIS: Patrick Hoogewoonink 3, Rick Zuijdervliet 3, Anne van der Wal 2, Fernanda Koopstra 2 en Eline de Boer 1