ODIS speelt mee met dorpen tennis competitie

Elsloo is uitgenodigd om met een team mee te doen met de onderlingen dorpencompetitie, Aan deze competitie doen mee: o.a. Bakkeveen, Wijnjewoude, Oosterwolde, Haulerwijk en Zevenhuizen. Dit jaar zijn ook Elsloo en Appelscha uitgenodigd en dan doen we natuurlijk mee!

Elsloo wordt vertegenwoordigd door Hugo en Maartje en Roel en Tiny. Hieronder zie je het speelschema, 2 wedstrijden worden in Elsloo gespeeld. Publiek is zeker welkom, al moeten we natuurlijk wel om de 1,5 meter denken.

We spelen in een poule met Bakkeveen, Haulerwijk, Oosterwolde en Zevenhuizen. Op 17 juni speelt ODIS in Bakkeveen en op 24 augustus in Zevenhuizen. Op 2 september komt Haulerwijk naar Elsloo en op 16 september komt Oosterwolde hier spelen. Tijdstippen worden nog bekend gemaakt.

Doel van de competitie: Gewoon lekker tennissen staat voorop. Plezier, ontspanning en toch een beetje spanning. Om toch wat richtlijnen te hebben, hierbij de handvatten zoals die vorig jaar voor de dorpencompetitie golden:

• De teams bestaan  uit 2 mannen en 2  vrouwen.
  • In verband met de ‘aanrijdtijden’ beginnen de wedstrijden om 19.30
  • In principe wordt er op twee banen gespeeld om de wedstrijden vlot te laten  verlopen
  • De wedstrijden duren 40 minuten  (of een half uur zoals in Boyl, daar is 1 baan)
  • Er worden 2 sets gespeeld van 20 minuten (of 15 in Boyl); er wordt na de 1e set gewisseld van speelhelft.
  • Per set wordt er doorgeteld (bijvoorbeeld 4-2 en 5-8), en de laatste game van de sets worden uitgespeeld;
  • Elke gewonnen set levert 2 punten op.
  • Bij een gelijke stand (er wordt doorgeteld) in de set wordt geen tiebreak gespeeld. Elk team krijgt dan 1 punt.
  • Het vervoer onderling afspreken
  • Ieder team zorgt  bij de thuiswedstrijden voor de ballen en de catering
  • Elk team heeft een contactpersoon; De contactpersoon is niet perse bij elke thuiswedstrijd aanwezig.
  • De contactpersoon zorgt voor de indeling van de teams en houdt de stand bij na elke speelavond. De belangrijkste taak is contact met andere contactpersonen zoeken bij afgelasting en inhalen van een wedstrijd.