Over korfbal

De korfbal in Elsloo bestaat al sinds 1941. De korfbal, toen nog onder de naam E.K.C. (Elsloo Korfbal Combinatie) sloot zich in 1950 bij de al langer bestaande voetbalvereniging “Elsloo”en de gymnastiekvereniging aan. Onder de nieuwe naam O.D.I.S. (Ons Doel Is Samenwerking) ging men vanaf 1 april 1950 gezamenlijk verder. “Het beoefenen en bevorderen van voetbal, korfbal, en gymnastiek” was het doel van deze omni-vereniging, waarin de samenwerking een 43-tal jaren bestaan bleef.

De korfbal bruist nog steeds, speelde men in 1941 nog in drie vakken, sinds 91/92 werd dat veranderd in twee vakken “om het spel dynamischer te maken”.
In de jaren 82, 83 en 1984 speelde men jaren in de eerste klasse en een groot aantal seizoenen in het district Noord van KNVB en KNKV.
Welbekend waren de Pinksterseries die in Elsloo gehouden werden, met wel 40 deelnemende teams .
Tegenwoordig speelt men met alle teams in het breedte korfbal.

Er word tegenwoordig met één senioren teams, en een pupillen D-team gespeeld.

De inkomsten van de vereniging bestaan uit contributies, het organiseren van bingo-avonden, de grote clubactie, snertactie TT-assen opbrengsten en last but not least de shirtsponsoring door:
Loon- en aannemersbedrijf De Samenwerking, Winkel Elsloo, Hulzinga Tweewielers, Minicamping d’Elf Ieken en Tolboom dak- en gevelsystemen.