Nieuws en toernooien

Clubtoernooi in Appelscha

 

Het clubtoernooi op 2 februari was met 16 deelnemers een groot succes. Na een fantastische middag en 16 dubbelpartijen gingen de prijzen bij de heren naar Anne (1e) en Sander en bij de dames naar Geke (1e) en Elly.

Prachtige partijen maar we kijken nu weer uit naar het voorjaar en het introductietoernooi

Odis  leden tennis toernooi op sportpark ElzenHagen op zondag 22 september.

Onder prachtige weersomstandigheden  hield Odis  tennisclub  weer haar  traditionele herfststoernooi. Er werd weer  fanatiek gespeeld om de punten in het dubbelspel toernooi met   wisselende  samenstellingen. Het aanwezige publiek genoot weer van spectaculaire akties  die op de  fraaie smash court  baan werden ten toon gespreid.  In de pauze werden de spelers getrakteerd op een heerlijk kop soep , krentenbroodje en broodje kroket in het ’t praothuus.

 Ook na de pauze werd er weer  volop  gestreden en uiteindelijk kwamen  Roel en Eline de Boer (vader en dochter)  met de meest vergaarde punten als winnaar uit de bus.  Afgesloten met  een gezellige nazit bij het ’t Anker  ging iedereen weer vermoeid maar met een voldaan gevoel huiswaarts. Al met al weer een geslaagd toernooi.

Prachtig toernooi

In het weekend van 14 en 15 september werd de 43 e editie van het Stellingwerftoernooi gehouden. We hebben weer genoten van de vele wedstrijden tijdens dit gezellige toernooi.

We speelden dit jaat in West-Stellingwerf op de banen in Oldeholtpade, Wolvega, Steggerda en Noordwolde. Gelukkig waren er weer veel vrijwilligers die het mogelijk hebben gemaakt om dit leuke toernooi te organiseren.Vanuit Elsloo was er helaas weinig deelname. Anne en Annemiek en Roel speelde uit nood geboren met een dame via de tennisvereniging uit Noordwolde. 

De resultaten waren echter niet geweldig maar het plezier stond voorop. We blijven goed oefenen en kunnen dan mischien volgend jaar met meer deelnemers van onze club delnemen.

23 juli, baan ziet er als nieuw uit.

Vandaag 23 juli ziet onze tennisbaan er weer als nieuw uit. De baan is helemaal schoongemaakt en is opnieuw aangevuld. 

We kunnen nu weer een poos vooruit met onze prachtige baan. We kunnen nu weer met zijn allen aan de slag. ?

 

Eerste zomertossavond groot succes

Vrijdagavond gezellig druk op en rond de baan

Vrijdag 26 jullie was de primeur: de eerste zomertoss avond. Met een lekker verfrissend briesje, een flesje water en de net aangevulde tennismat bleek het een ideale avond.

Het eerste uur was gereserveerd voor leden die nog niet zo lang spelen. Hier bleek dat de lessen van Menno zeker niet voor niks zijn: leuke partij! Net als op de reguliere tossavond draaien we in als er meer dan 4 spelers zijn.

Tegen half negen kwamen ook de wat meer “betûfte” spelers binnendruppelen en verengden zich gaande weg de avond in het spel. Uiteindelijk zat met 14 spelers en ook nog een aantal toeschouwers de baan en de tribune lekker vol!

Die gezelligheid zette zich even later voort op het terras van het Anker. Volgende week vrijdag weer!

Zomertossen: Gezellig, leuk en voor iedereen!

 

Nieuw bij ODIS tennis: zomertossen! In de vakantieperiode organiseren we elke vrijdag extra toss avonden. Dit jaar hebben we veel nieuwe leden mogen verwelkomen, van 19:30 tot 20:30 is de toss avond speciaal voor de beginnende spelers. Om 20:30 kunnen ook de meer ervaren tennissers meedraaien. We zorgen voor een indeling waarbij iedereen mee kan doen en ook plezier heeft!

We evalueren elke toss avond op het terras van het Anker. Aanmelden is niet nodig, kom gewoon op vrijdagavond naar de tennisbaan

19:30 – 20:30 beginnende spelers

20:30 – 21:30 alle spelers

Clubtoernooien in Appelscha

Net als op op 27 januari hebben we ook op zondag 31 maart een supergezellig tennistoernooi gehad in de Racket en Health hal in Appelscha. Helaas werden aan aantal deelnemers op het laatst getroffen door blessures, maar dankzij een paar invalbeurten en een inderhaast in elkaar gezet nieuw rooster, hebben we er met elkaar toch een prachtige middag van gemaakt. Vooraf was de boodschap: de winnaars zijn hij of zij die het meeste plezier hebben. Dat werden er heel veel!

Bij het eerste toernooi in januari werd bij de heren Dennis Hoogenkamp nr. 1 en Willem Veurman nummer twee. Bij de dames werd Eline de Boer nr 1 en Geke Goettsch tweede.

 

op 31 januari en 31 maarts speelden we dit jaar een clubtoernooi in de tennishal in Appelscha

Dennis en Eline wonnen het eerste toernooi in januari. Hier krijgt Dennis zijn prijs uitgereikt.

Tennis ook in de optocht

 

6 jaar geleden tijdens de vorige optocht in Elsloo, werd met een hilarische combinatie Elsloo op de hoogte gebracht van de plannen voor een eigen tennisbaan. De rest is geschiedenis, ook dit jaar is ODIS weer aanwezig met een opvallende creatie.

Met name Roel en Tiny de Boer hebben zich enorm ingezet tijdens de bouw, dit alles resulteerde in een opvallende en grappige combinatie met onze tennisbaan in een mobiele miniatuur uitvoering. Naast deze mini tennisbaan enige maxi-tennisballen. Bovendien maakten we van alle aandacht gebruik om ook de tiwijfelaars en de zoekers een duwtje in de rug te geven om nu eindelijk te gaan tennissen!

Dank aan alle leden die meehielpen met het klussen en meeliepen in de optocht.

Zonder jouw is er geen bal aan.

 

Even pauzeren tijdens de tocht

Odis-tennis daagt je uit.

Enkelcompetitie

In het voorjaar 2018 spelen we een enkelcompetitie. De spelregels zijn simpel: wie het eerste 2 sets wint, wint de wedstrijd. Bij gelijkspel (6-6) spelen we een tiebreak, winnaar wie het eerste 7 punten heeft met minimaal 2 punten verschil.

uitslagen graag doorgeven via deze site, hieronder kun je ook de baan reserveren voor een competitiewedstrijd, let op de spelregels – dit betreft een proef, het bestuur behoudt zich het recht voor om met deze manier van reserveren te stoppen als het niet goed functioneert:

 • Let op: minimaal 3 dagen vooraf plannen!
 • Kies een vrij tijdstip in onderstaande kaart (let op het weeknummer)
 • Vul in het reactieveld onder OP DEZE PAGINA dag, datum en tijdstip in
 • Als een afpsraak vervalt graag op dezelfde manier doorgeven
 • Uitslag in reactieveld van je reservering invullen (direct na de gespeelde partij)

Menno maakte ons los!

Op zaterdag 31 maart zijn we echt met het buitenseizoen gestart. Eerst een kop koffie in het Proathuus, waar het bestuur de aanwezige leden bijpraatte over de plannen voor dit nieuwe buitenseizoen:

De Tossavond wordt dit jaar gehouden op de maandagavond, aanvang 19:30 uur. Hoe er wordt getost is mede afhankelijk van het aantal deelnemers: bij kleinere aantallen kun je indraaien, bedoeling is wel om steeds met gevarieerde samenstelling te tennissen. Het is ook zeker de bedoeling dat leden die nog niet zo lang tennissen het echte spel kunnen leren en deel kunnen  nemen.

Ook zullen we dit jaar weer starten met een toss morgen en wel op vrijdag morgen om 10:30 uur.  De laatste jaren was er niet zo veel animo voor de toss-morgen, we hopen dat het nu wel lukt, we gaan in ieder geval van start!

Ook werd een nieuwe enkel-competitie aangekondigd. Meer details over spelregels en aanmelden vindt u op de speciale pagina op deze website

Dit jaar zal ODIS tennis ook weer meedoen met de optocht met versierde wagens tijdens het dorpsfeest. Tiny heeft een plan uit de doeken gedaan, wat enthousiast werd ontvangen. We zullen verkleed als tennisbal en gewapend met een mega racket de aandacht weer volledig op tennis in Elsloo vestigen (net zoals 6 jaar geleden, toen het allemaal nog moest gebeuren!)

De tennislessen zullen dit jaar zijn op dinsdag- en donderdagavond. De jeugd tennist op maandagmiddag. Voor nieuwe leden en leden die langere tijd niet hebben getennist maar de draad weer op willen pakken hebben we samen met Menno een speciale aanbieding gemaakt: vanaf 10 april 4 tennislessen – en voor niet leden gratis gebruik van de baan – voor slechts €20,-! Een super actie om kennis te maken met tennis! Aanmelding per omgaande bij Menno of tennis@svodiselsloo.nl 

Onze tennistrainer Menno Huizinga kreeg voor hij met de clinic begon namens ODIS een Feestpakketje voor de paasdagen, als dank voor zijn enthousiaste inzet, o.a. voor de clinic van vandaag. Toen konden we allemaal de baan op, waar we eerst met een flinke warming up voor werden bereid op een leuke clinic. Naast een aantal ODIS leden konden we gelukkig ook een aspirant -tennisser welkom heten die enthousiast aan de de clinic deelnam. Mede dankzij het prachtige weer werd het weer een zeer geslaagde ochtend

De baan bestaat 5 jaar en dat vieren wij!

 

Op donderdag 28 december was het 5 jaar geleden dat we tijdens een feestelijke opening onze tennisbaan in gebruik konden nemen. We waren van plan om vooral recreatief te gaan tennissen, maar in de loop van 5 jaar zijn veel vcan onze leden toch een stuk fanatieker geworden, zodat we het jubileum maar hebben gevierd met een toernooi!

19 deelnemers trosteerden de paar kleine buitjes en gingen de sportieve strijd aan. Tussen de middag werd de strijd tijdelijk gestaakt voor een bord snert met roggebrood in onze kantine, daarna gin het weer verder. Herendubbel en damesdubbel partijen werden er gespeeld, dat leverde uiteindelijk 6 winnaars op, die aan het einde van de dag op gepaste wijze in Het Anker zijn gehuldigd.

De prijzen en activiteiten voor dit toernooi konden mede tot stand komen, dankzij  een bijdrage uit de gemeentlijke pot maatschappelijke subsidie, daar zijn we uiteraard blij mee!waarvoor dank!

En de winnaars waren:

Dames:                                           Heren:

 1. Maartje                                  1. Roel
 2. Elly                                        2. Jan Roelof
 3. Geke                                      3. Arno

Tijdens de prijsuitreiking hebben we nog éénmaal het glas geheven op onze club!

Wintermixcompetitie 2017-2018 te Appelscha

Racket & Health Centre Appelscha Wintermixtoernooi

 

Racket & Health Centre Appelscha (sporthal) organiseerd een gezellige wintermixcompetitie waarbij wij met 1 team aan deelnemen. Sander Koopstra,Geke Goetsch,Tiny de Boer en Roel de Boer vormen een team.

 Zij spelen op de volgende momenten voor de eerste ronde:

– Zaterdag 11 Nov om 20:00 uur begon onze eerste wedstrijd van de wintermixcompetitie. De beide teams waren aardig aan elkaar gewaagd. Als team hebben we het eerste punt binnen gehaald. Na afloop was er een gezellige derde ronde.

-Zondag 19 Nov om 13:20 uur.

– Zaterdag 9 Dec om 20:00 uur

– Zaterdag 20 Jan om 19:00 uur

 Supporters zijn altijd welkom.

Zaterdag 28 oktober seizoensafsluiting met estafette toernooi

Zaterdag 28 oktober hebben we het zomerseizoen afgesloten met een ESTAFETTE TOERNOOI.  Vanaf  9:30 uur waren we deze laatste dag van de zomer op de baan. We zien enkele foto’s van de openingswedstrijd. {Geke en Sander tegen Willem en Annemarijke.}

Tijdens de pauze rond half 1 werden we verrast met een heerlijke kop groentensoep en een broodje kaas en broodje kroket die door het Anker was verzorgt. Dit liet een ieder goed smaken.

De prijsuitreiking was na afloop in het Anker. Zie onderstaand schema.

Uislagen afsluiting zomertoernooi:

Heren : Huug Jak 6 punten (23 games)

Arno Goettsch 6 punten (20 games)

Sander Koopstra 4 punten (19 games)

Willem Veurman 4 punten ( 14 games)

Albert Tjassing 2 punten ( 13 games)

Dames: Elly Koopstra 6 punten (19 games)

Tiny de Boer 6 punten (16 games)

Geke Goettsch 4 punten (21 games)

Bertha Middendorp 4 punten (16 games)

Annemarijke Smit 0 punten ( 10 games}

Huug en Elly kwamen als winnaar uit de bus. Gefeliciteerd. Zij mochten een doos tennisballen in ontvangst nemen.

Onder genot van een drankje konden we terugzien op een sportieve,gezellige,dag.

Sander en Geke

Annemarijke en Willem

Arno,Sander,Annemarijke,Willem,Albert,Elly,Bertha,Geke,Huug,Tiny(neemt foto)

Roel en Tiny vertegenwoordigen ODIS Stellingwerfcup

 

In het 2e weekend van september vond onder prima omstandigheden (behalve eerste uren) het Stellingwerf toernooi plaats. De teams waren doorgaans aan elkaar gewaagd, dat leverde voor Roel en Tiny 5 mooie wedstrijden op, waarvan ze uiteindelijk 2 wisten te winnen. Om mee te kunnen strijden om de Stellingwerfcup moet een vereniging met minimaal 5 teams meedoen aan het toernooi, dat zat er helaas dit jaar voor ons niet in. De cup ging naar Wolvega.

Volgend jaar zal het toernooi weer in Ooststellingwerf gespeeld worden, hoewel ODIS dan niet de organiserende club is, kunnen er wel wedstrijden in Elsloo worden gespeeld. We hopen in ieder geval, dat er dan weer meer teams uit Elsloo de ODIS kleuren zullen verdedigen!

Dit jaar is nog wel een Stellingwerf Jeugdtoernooi, meer informatie volgt via Menno in de tennislessen

Uitslagen Stellingwerfcup

 • Tegen Geert Akkerman en Ge Bouma uit Oosterwolde 1-6 verloren
 • Tegen Peter Steenhuis en Francien Spannenburg uit Oldeholtpade 8-1 gewonnen
 • Tegen Lex Oude Lansink en Aukje Oosterhof uit Wolvega -8-4  verloren
 • Tegen Louis van de Veen en Johanna Oenema uit Haulerwijk 8-6 gewonnen
 • Tegen Jelle Douwsma en Sanne Eijbertse uit Appelscha 5-8 verloren

Complimenten Roel en Tiny, Elsloo toch weer op de kaart gezet!

In de prijzen bij jeugd Stellingwerf-cup te Wolvega .

Jeugd tennis ODIS mede 1 e plaats. Klasse!!

Zondag 15 oktober deden drie jeugdleden mee aan de Stellingwerf-cup voor de jeugd. Marion Westra, Ruben Dibbets en Jurian Betten waren degene die met deze cup meespeelden te Wolvega.

Het was een erg leuk toernooi waarbij ieder (enkel) 10 min. tegen elkaar speelde. Ieder speelde 5 partijtjes. Prachtig dit jonge talent.

Bettie, Willem, Tiny, Roel winnaar!

Zomercompetitie 2017 afgerond

 

Voor de zomercompetitie speelden we met teams van 4 spelers, 2 dames en 2 heren die het in herendubbels, damesdubbels en mixdubbels opnamen tegen de andere teams. Totaal speelden we met 4 teams, uiteindelijk bleek het team van Roel en Tiny de Boer en Willem en Bettie Veurman het sterkst, zij wonnen verdiend de ODIS zomercompetitie. 

Hieronder ziet u alle uitslagen

Zomercompetitie 2017datumuitslag
Roel en TinyJan Roelof en Bertha 16-86-4/ 6-1
Roel en TinyArno en Geke 9-7 7-6/7-6
Roel en TinyAnne en Albert 17-7 6-3/6-4
Willem en BettySander en Elly 2-6 2-6
Willem en BettyHugo en Toos 20-9 3-6/7-5/ TB10-2
Willem en BettyHarm en Annemarijke 2-11 3-6/4-6
Tiny en BettyElly en Bertha 10-11 4-6/3-6
Tiny en BettyToos en Geke 7-5 6-4
Tiny en BettyAnnemarijke en Albert 6-11 5-7/5-7
Roel en WillemSander en Jan Roelof 9-7 6-3
Roel en WillemArno en Hugo 22-9 6-4/6-2
Roel en WillemHarm en Anne 28-9 4-6/6-4 TB11-9
Jan Roelof en BerthaArno en Geke 15-7 6-2/9-4
Jan Roelof en BerthaAnne en Albert
Sander en EllyHugo en Toos 4-10 6-3/6-2
Sander en EllyHarm en Annemarijke 1-10 6-3/6-0
Elly en BerthaToos en Geke 10-11 7-5/6-2
Elly en BerthaAnnemarijke en Albert 21-10 6-2/4-6 TB9-7
Sander en Jan RoelofArno en Hugo 20-7 6-4/4-6/ TB7-10
Sander en Jan RoelofHarm en Anne
Arno en GekeAnne en Albert 23-8 6-2/6-3
Hugo en ToosHarm en Annemarijke
Toos en GekeAnnemarijke en Albert 16-10 3-6/6-6/ TB5-7
Arno en HugoHarm en Anne21-8 1-6/7-5/ TB12-14

Afspraken zomercompetitie: 

 • Afspraken worden onderling gemaakt, graag direct vastleggen op onze website (zie onderstaand schema)
 • U speelt 2 normale sets (6 games, 2 punten verschil, 6-6= tiebreak
 • Als na 2 sets de stand gelijk is, wordt een wedstrijd tiebreak gespeeld: Tiebreak tot en met 10 punten met minimaal 2 punten verschil.
 • Uitslagen graag vermelden op onze website
 • We maken per maand een tussenstand op, competitie duurt tot eind oktober

(veel telefoonnummers van leden staan ook op onze site) 

Tip: En het is misschien ook wel praktisch/gezellig om het uitdagende  team op dezelfde ochtend, middag of avond te plannen. Als dat mogelijk is natuurlijk. Dus achter elkaar aan en heb je dus gelijk support van je teamgenoten.

2017 Het 5e tennisjaar

Openingstoernooi zeer geslaagd

Start zomertijd = start tennisseizoen

 

Onder fantastische weersomstandigheden hebben we op de laatste dag van de wintertijd het tennisseizoen 2017 geopend. Tijdens een informele bijeenkomst in het Anker hebben we bij een kop koffie het laatste tennisnieuws besproken. Zo is Tiny de Boer bereid gevonden om het ODIS tennis bestuur te komen versterken, dit werd met applaus begroet!

Willem heeft de wetenswaardigheden over de baan besproken: deze zomer zal het eerste jaarlijks baanonderhoud van onze smashcourtbaan plaatsvinden, zelf hebben we al enig snoeiwerk verricht (de meeste takken vielen daar waar gepland, een paar niet…)

Ook is een nieuwe lichtmast geinstalleerd en zijn de lampen nog iets beter gericht, we verwachten op de eerstvolgende tossavond het voordeel hiervan te ondervinden.

Tijdens een “raadgevend referendum” hebben we een aantal ledenwensen geinventariseerd. Dat heeft er alvast toe geleid, dat de toss avond voortaan op vrijdag avond plaatsvindt. Vanaf 19:30 is ieder welkom om in wisselende samenstelling met elkaar te dubbelen. Binnenkort vindt u alle vragen uit het referendum met een mogelijkheid om nog te reageren om onze site.

Menno Huizinga heeft een uitgebreid college over tennisrackets gegeven (weet u dat u voor uw bespanning o.a. kunt kiezen tussen synthetische darm of schapendarm?) Op maandag 10 april starten de lessen weer. Aanmeldingsformulieren zijn verkrijgbaar bij Menno, Willem of via tennis@svodiselsloo.nl 

Vervolgens zijn we met elkaar de baan op gegaan voor een tennisclinic. Onder de bezielende leiding van Menno hebben we gehuppeld, geoefend en met elkaar een partijtje “stuiter-tennis” gespeeld.

Een zeer geslaagde ochtend met één conclusie: we hebben er weer zin in!

Zondag 26 maart is ons openingstoernooi.

Hieronder het speelschema

tijdspeelhelft A (deur)speelhelft B (muur)
9:40:00roel de boerbertha middendorparno goettschtiny de boer
10:00:00sander koopstrabertha middendorproel de boergeke goettsch
10:20:00albert tjassingannemarijke smitssander koopstrageke goettsch
10:40:00willem veurmanannemarijke smitsalbert tjassingbetty veurman
11:00:00tjeerd wassenaarinvalbeurt berthawillem veurmanbetty veurman
11:20:00huug jakinvalbeurt berthatjeerd wassenaarcoby wassenaar
11:40:00dennis hoogenkamplutske koopstrahuug jakcoby wassenaar
12:00:00arno goettschlutske koopstrajan roelof bettenelizabeth bergsma
12:20:00jan roelof bettentiny de boerarno goettschelizabeth bergsma
12:40:00roel de boertiny de boerjan roelof bettengeke goettsch
13:00:00albert tjassingbetty veurmanroel de boergeke goettsch
13:20:00tjeerd wassenaarbetty veurmanalbert tjassingcoby wassenaar
13:40:00dennis hoogenkampelizabeth bergsmatjeerd wassenaarcoby wassenaar
14:00:00jan roelof bettenelizabeth bergsmadennis hoogenkampbertha middendorp
14:20:00sander koopstraannemarijke smitsjan roelof bettenbertha middendorp
14:40:00willem veurmanannemarijke smitssander koopstrasib van buuren
15:00:00huug jaklutske koopstrawillem veurmansib van buuren
15:20:00arno goettschlutske koopstrahuug jaktiny de boer

Albert Heijn Oosterwolde heeft sinds kort een leuke spaaractie voor het verenigingsleven, de VZ spaaractie.

 • Ook ODIS zowel korfbal/gym als tennis doet hier aan mee
   
  Hoe werkt het?
  Bij besteding van minimaal € 20,- per bezoek ontvangen klanten van Albert Heijn Oosterwolde een VZ-jes spaarzegel
  Per 5 spaarzegels is een spaarkaart vol en geldig
 • De spaarzegels dienen op de juiste wijze op de spaarkaart te worden geplakt.
 • De spaarkaart is deelbaar in tweeën. Eén deel voor jeZelf en één deel voor een Vereniging
  Het deel voor jeZelf heeft daarna alleen stickers met een blauwe achtergrond
 • Het deel voor jeZelf kun je het hele jaar door opsparen en op ieder gewenst moment verzilveren tijdens de spaaracties of speciale aanbiedingen van Albert Heijn Oosterwolde
 • Het deel van de Vereniging kun je maandelijks inleveren bij de vereniging die je wilt ondersteunen (ODIS dus)
  De vereniging ontvangt per ingeleverde spaarkaart € 1,- sponsoring van Albert Heijn Oosterwolde
  De actie loopt tot en met 31 december 2017
 • Kijk ook op de site van Albert Heijn Oosterwolde www.vz-jes.nl

SPAAR DUS OOK MEE voor ODIS en lever je volle kaarten (het Verenigingsdeel) in bij Jan Siedsma, Hoofdweg 16 B, Elsloo

En vraag ook andere familie, vrienden bekenden om mee te sparen voor ODIS

Het openingstoernooi werd een gezellig sportief gebeuren. Met mooi rustig weer, prima tennis en sportieve strijd waren we allemaal een beetje winnaar, maar uiteindelijk waren het toch Bertha, Geke, Huug en Dennis die de meeste punten bij elkaar sloegen en zich dus de terechte winnaars van dit toernooi mogen noemen. 

Onderlinge competitie van de jeugd.

Als afsluiting van de lessen voor de jeugd hield Menno een kleine onderlinge competitie.

De meeste kinderen hebben drie partijtjes gespeeld.

Heel leuk dat ook meerdere ouders er waren en met /tegen hun kind hebben gespeeld.

Ook mochten de kinderen een introducé  meenemen. Zo waren we twee”genodigden”.

Voor alle kinderen was er een traktatie. Na afloop meldde Menno de uitslag  en het Bleek dat Esmée Betten de meeste punten had vergaard.

Vrijdag 9 september officiële opening Smashcourtbaan

Wethouder Sierd de Boer verricht openingshandeling

 

Onder grote publieke belangstelling heeft wethouder Sierd de Boer op vrijdag 9 september onze smashcourt baan geopend. Hij sloeg een tennisbal door een openig, waarna ieder de baan op kon om de nieuwe baan, de nieuwe tribune, het nieuwe net en telwerk en onze nieuwe tennisoutfit te bewonderen. Vervolgens verrichtte de Boer de toss voor de wedstrijd en gaf vanaf een scheidsrechterstoel ook het startsignaal voor het Stellingwerf toernooi. De eerste wedstrijd van dit toernooi werd op onze nieuwe baan gespeeld. Helaas bleven de punten niet in Elsloo: de wedstrijd werd met 8-3 verloren.

EERDER SMASHCOURT NIEUWS:

De eerste reacties op onze nieuwe smashcourt tennisbaan zijn super positief. De baan speelt heerlijk, je kunt remmen en glijden zonder bang zijn onderuit te gaan, de baan wordt niet glad als het regent en ziet er ook nog eens super mooi uit!

De baan is gelegd, daarbij hoorden ook nieuwe sleepnetten, een lijnenveger, speciale opsluitranden en een vloerrooster met veger om met schone voeten van de baan te komen. Mede dankzij de inzet van een aantal enthousiaste leden, zijn deze zaken ook allemaal geinstalleerd en gemonteerd.

Dankzij een bijdrage van het Lammert Brouwer Fonds, konden we ook een nieuw net en een officieel telwerk aanschaffen en dankzij een bijdrage van Loonbedrijf de Samenwerking konden we ook nog eens nieuwe winddoeken aanschaffen.

Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een sleutelkastje op de baan en als klap op de vuurpijl: onze speciale sponsortribune!!

Vrijdag 9 september vanaf 19:00 uur gaan we onze baan officieel in gebruik nemen, zet deze datum vast in je agenda! Het programma volgt binnenkort op deze site, we zullen ons best doen, om ook die gebeurtenis tot een gedenkwaardige happening te maken!!

Hoe werkt dat slepen?

Nu we een smashcourt baan hebben, krijgen we ook meer te maken met onderhoud. Smashcourt heeft minder onderhoud nodig dan bijvoorbeeld gravel. Zo af en toe moet de baan geveegd worden, echter niet na elke partij. Langs de zijkant van de baan hangen 2 sleepnetten. Als je de baan veegt, zorg dan dat je niet teveel zand verplaatst. 

 • Begin langs de buitenkant en werk naar binnen (dan houden we het zand op de baan)
 • Als je langs de buitenkant van het veld veegt, houd de balk van het sleepnet recht zodat je het zand niet naar buiten “ploegt”
 • Als de baan nat is niet vegen (dan verplaats je teveel zand)
 • Als de lijnen slecht zichtbaar zijn, kun je ze met de bezem vegen.

In het begin zal er wat teveel zand op de baan liggen, dat moet door spelen of af en toe een buitje nog wat verder indalen in de mat.

Allerlaatste update: ook het net is geplaatst: een splinternieuw net met dank aan het Lammert Brouwer Fonds. De sleepnetten en een nieuw telwerk maken onze baan compleet. Dankzij de vrijwillige inzet van een aantal zeer handige tennisleden is inmiddels ook het hek weer dicht.

Benieuwd wat jullie er van vinden!!

Update: onze baan is gelegd! Vandaag 7-7 stonden de mannen al vroeg in Elsloo. De lijnen zijn mooi uitgesneden, het tapijt met de nieuwe lijnen is ingelijmd en vervolgens kon het rode kwarts zand worden ingestrooid. Nu nog even de lijm laten drogen en dan kan het net er op. We zullen het hek weer dichtmaken. Dan zijn we eigenlijk nog een buitje nodig voor het inspoelen en dan kunnen we los!!

Zodra het net staat volgt nader bericht (inclusief een veeg- en sleep instructie!)

4 juli: Vandaag verschenen de mannen met groot materieel om onze nieuwe tennisbaan aan te leggen. Ze gingen voortvarend van slag, maar helaas gooide het weer roet in het eten. De mat ligt inmiddels, maar het vastlijmen kon vanwege de aanhoudende regen niet doorgaan. We hopen dat het in de planning past, om morgen verder te gaan. Wordt vervolgd.

Wat er vooraf ging:

In het voorjaar van 2016 zijn we een actie gestart om onze asfalt tennisbaan te bedekken met een nieuwe smashcourt baan. Er was sprake van enige slijtage aan de bestaande coating, bovendien was deze baan erg blessure gevoelig: hard, ruw en bij nat weer spiegelglad. Natuurlijk hebben de meeste van onze leden op deze baan leren spelen en konden we ons er prima mee redden.

Dankzij een mooie bijdrage uit het Fonds Ooststellingwerf is het echter mogelijk geworden, om onze baan te vernieuwen. Het laatste nieuws is, dat maandag 4 juli (bij goed weer) de nieuwe baan gelegd gaat worden. Naar verwachting duurt dit 1 of 2 dagen.

Een aantal enthousiaste leden is al tijdig begonnen met de voorbereidingen: het hek moet tijdelijk open gemaakt worden, er komt een rand langs de baan om uitstroom van het kwartszand te voorkomen. Deze rand is inmiddels geverfd en geplaatst (zie foto)

Zondag 3 juli zal het net van de baan verwijderd worden. Tot die tijd kun je nog een afscheidspartij spelen. Zodra de baan klaar is, zullen we zsm een kennismakings activiteit organiseren. Door deze zomer volop te spelen, zijn we als ODIS tennis ook klaar, om in september de andere verenigingen te ontvangen tijdens het Stellingwerf toernooi.

Overig nieuws 2016

Het 40e Stellingwerf toernooi is een groot succes geworden.  Onder uitstekende weersomstandigheden is het perfect georganiseerde toernooi prima verlopen. Allereerst past daarvoor een compliment aan ons ODIS lid Roel de Boer. ODIS was dit jaar mede organisator en Roel heeft als commissielid namens ODIS volop meegedraaid in de organisatie. Dank!!

Deze dank geldt ook Maartje en Betty die op onze baan tijdens het toernooi de catering en de wedstrijdleiding in handen hadden. Voor beide activiteiten kregen zowel van aanwezige spelers als het publiek volop lof. Dank!

Van ODIS deden 5 teams mee, daarmee speelden we niet alleen om een plek in de verschillende poules waarin de teams meespeelden, de tweede regel bij het Stellingwerf toernooi is dat clubs die met minimaal 5 teams meespelen ook meedingen in een overall competitie. In die competitie werd ODIS zeer verdienstelijk 4e achter Wolvega (3e) Appelscha (2e) en Steggerda (1e)

De verdere uitslagen:

Poule M

 • Willem en Yvonne 2e
 • Sander en Elizabeth 4e

Poule L

 • Roel en Tiny 3e
 • Arno en Geke/Bertha 6e

Poule K

 • Anne en Annemieke 2e

Deze uitslagen, de gezelligheid en alle positieve reacties op onze baan inspireren om ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

Roel de Boer is namens ODIS bij de organisatie betrokken. O.a. heeft hij de sponsoring in portefeuille. Geweldig om te zien dat in korte tijd bijna 20 ondernemers hun steun aan dit toernooi hebben toegezegd, waardoor we ook in Elsloo mee kunnen doen.

Zomercompetitie verlengd tot 1 oktober

Na het Stellingwerf toernooi hebben we besloten om het zomertoernooi voort te zetten. het is zelfs nog mogelijk om een team toe te voegen (wel snel actie nodig)

Verder zijn we ook uitgenodigd voor een Snerttoernooi in Noordwolde, zie onderaan deze pagina.

Toernooiregels zomercompetitie

 • Er wordt gespeeld om “best of three”
 • Elk team speelt 1 keer tegen elkaar
 • Bij gelijke stand tie-break
 • Teams maken onderling afspraken
 • Geplande wedstrijden graag onderaan deze pagina invullen
 • Uitslag graag op deze site onder aan deze pagina invullen
 • Laatste speeldag zondag 4 september

We wensen iedereen heel veel plezier, er is geen jury, geen wedstrijdsecretariaat en geen toernooicommissie. Jullie moeten het zelf maar uitvechten! 

Hieronder de uitslagen: (team uit linkerrijtje staat als eerst vermeld)

Willem en BettyWillem Betty
Dennis en ElineDennis Eline
Arno en GekeArno Geke
Ernst en Bertha 7-5/7-6 6-4/6-4 7-6/2-6/6-3Ernst Bertha
Roel en Tiny 6-1/2-6/6-3 6-0/6-2 3-6/6-4/6-4Roel Tiny
Huug en Anita 2-6/4-6Huug Anita
Team 7Team 7
Team 8Team 8

Jeugdtoernooi

Onder leiding van tennistrainer Menno is het jeugdtoernooi een fantastisch evenemnt geworden. Binnenkort volgt hier een verslag, u ziet alvast een foto van alle hoofdrolspelers, trots met hun tennismedaille om de schouders!

De aanvraag die we hebben ingediend voor een nieuwe bedekking van onze tennisbaan uit het Fonds Ooststellingwerf is gehonoreerd: ODIS krijgt een nieuwe Smashcourt tennisbaan!!

Vanwege de blessure gevoeligheid van onze asfalt tennisbaan hebben we deze aanvraag ingediend, alle aanvragers kregen de gelegenheid om hun aanvraag tijdens de speciale bijeekomst op 20-5 te onderbouwen.

ODIS had een speciale delegatie met onze senior leden afgevaardigd. Onder leiding van Huug Jak en Willem Veurman en met Menno als coach en natuurlijksSamen met vele ODIS leden en sympathysanten hebben ze een succesvolle presentatie verzorgd en met succes:

ODIS KRIJGT EEN SMASHCOURT TENNISBAAN!!!

Hulde en dank aan allen die mee zijn geweest en samen dit succes hebben behaald. We gaan er snel mee aan de slag!!

Op 1 juni spelen een aantal ODIS leden mee meteen toernooi in Vledder, daar spelen ze alvast op smashcourt!

Op donderdag 10 maart is tijdens een goedbezochte ledenavond het programma voor 2016 gepresenteerd. Mede op basis van de enquete die we vorig jaar hebben gehouden, hebben we het programma vastgesteld. Er is enthousiast gereageerd en met een paar aanpassingen kunnen we samen weer volop aan de bak! Hieronder vindt u een samenvatting, voor sommige activiteiten vindt u links nog een apart tabblad met meer achtergrond.

Openingsweekend

In het weekend van 9 en 10 april is er volop actie op de baan met een jeugdtoernooi, een tennisclinic op zaterdag en een mix-dubbel openingstoernooi op zondag. Voor meer info en aanmelden, zie tabblad openingsweekend.

Oldeberkoop op bezoek

Woensdag 13 april komt een delegatie uit Oldeberkoop voor een gezamenlijke toss avond. Zie voor meer details en aanmelden bij “burenactiviteiten”

Ladies High Tea Toernooi

Op zondag 22 mei is het langverwachte Ladies High Tea toernooi. Bertha zal samen met een aantal vrijwilligers het evenement organiseren, meer info volgt.

Ladder- en zomercompetitie

De laddercompetitie loopt dit seizoen gewoon door, wel gaven veel leden aan het ook wel prettig te vinden, om even een extra impuls tot actie te krijgen. We hebben daarom besloten, ook dit waar weer een enkel-zomercompetitie te spelen: ieder die zich aanmeldt, wordt ingedeeld in een poule, die in een vastgestelde tijd een onderlinge competitie speelt. Binnenkort meer op deze site.

Stellingwerf Cup in Elsloo

In het weekend van 10 en 11 september wordt het 40e Stellingwerf Toernooi gespeeld. ODIS speelt voor het vierde jaar mee. Omdat we zijn gekoppeld aan de organiserende club TCO uit Oosterwolde, zijn we ook betrokken bij de organisatie. Namens ODIS zit Roel de Boer in de organisatiecommissie, er zullen ook wedstrijden op Elzenhagen worden gespeeld.

Slottoernooi

Uiteraard sluiten we het seizoen weer af met een evenement, in principe in het weekend van het einde van de zomertijd (30 oktober) De vorm wordt nog bepaald.

Tennisles.

Menno Huizinga gaat ook dit jaar weer de tennislessen in Elsloo verzorgen. Ieder kan zich rechtstreeks bij Menno aanmelden. De lessen worden weer gegeven op maandagmorgen en donderdagavond, bij voldoende belangstelling ook op dinsdagavond. De tarieven zijn ongewijzigd: senioren €8 per les en jeugd tot 16 jaar €6 per les. De lessen starten in week 13 vanaf 29 maart. Meer informatie verkrijgbaar bij Menno of via Willem.

Tossen

Met ingang van heden starten we weer met het tossen. De vaste tijden zijn maandag vanaf 19:30 en donderdag vanaf 10:00. Afgelopen jaar was er wat minder opkomst op de donderdag, uit de enquete bleek er toch wel behoefte aan tossen overdag. We gaan op zoek naar een actieve toss-leider (zoals eerder Rob Bouwman) Willem neemt de rol eerst even op zich. Tossen is ook een mooie gelegenheid voor beginnende tennissers om het spel onder de knie te krijgen, bij deze dus ook aan alle beginnende spelers de uitnodiging: kom er bij!

Tennisbaan

In het vierde jaar van het bestaan van onze baan, hebben we wat wensen m.b.t. de inrichting. In september wordt op onze baan ook gespeeld in het kader van het Stellingwerf toernooi en we willen dan graag ons net vervangen en een professioneel telwerk aanschaffen. De Stichting Lammert Brouwer fonds heeft ons een bijdrage van €250 teogezegd, waar we uiteraard zeer blij mee zijn. Bovendien hebben we wat last van mos op de baan, dit voorjar hebben we al een flinke schoommaakronde gehouden, we zijn aan het onderzoeken, of we ook ondersteuning kunnen krijgen voor de baanafwerking.

Tenniskanon

Als laatste activiteit tijdens de ledenavond hebben we nog een korte indoor demonstratie met ons tenniskanon gegeven. Dat ons kanon als traingsmaatje nog flink op schot is, bleek wel toen we de lampen bijna van het plafond schoten! Menno heeft het kanon af en toe bij de lessen gebruikt. Tjeerd Wassenaar heeft een mooie kar gemaakt, waardoor ons kanon nu ook volledig mobiel is. Wie eens met het kanon aan de slag wil graag even contact opnemen met Arno of Willem

Ladderregels

 • we spelen dames en heren enkelspel
 • Onderaan het bord hangen labels met daarop alle namen van de  ledenvan onze club.
 • Je kunt iemand uitnodigen om een wedstrijd te spelen die op dezelfde laddersport of 1 tree hoger staat.
 • Als je op de zelfde laddersport staat, stijgt de winnaar een tree. Als je wint van iemand die een tree boven je staat, verwissel je van plaats.
 • Je mag niet 2x dezelfde tegenspeler uitdagen, daar moet altijd een andere wedstrijd tussen zitten
 • De wedstrijd spelen we om de best of three. (maximaal dus drie sets)
 • Iedere set moet met 2 punten verschil worden gewonnen (set uitslag mogelijk dus 6 – 4 , 7 – 5, 8 – 6 enz…….)
 • wedstrijd eindstand mogelijk dus 2-0 of 2- 1

volop actie in 2015

 

Clinic, kanon en koffie

 

2105 was voor ODIS tennis een jaar van groei: zowel ledental, met name dankzij de uitbreiding met de jeugd, maar ook een jaar van individuele groei. We hebben onze vleugels ook wat uitgespreid met een uitwissling met Oldeberkoop, deelname aan een de Stellingwerfcup met 4 teams die allemaal ook nog eens leuk partij boden. Ook ontstonden leuke contacten, met name in Noordwolden en Vledder.

Donderdag 9 april hebben we met een zeer gevarieerde tennis avond het seizoen 2015 geopend. De start was met een zeer goed bezochte tennisclinic (bijna 30 deelnemers) door ons nieuwe trainer Menno Huizinga. Tijdens de clinic hebben we ons ballenkanon in gebruik genomen (zie bijgaande film) Er is nog wat afstelwerk nodig, maar kenners verzekeren dat dit goed gaat komen.

Aansluitend verplaatste het gebeuren zich naar het Anker. Bij een kop koffie is een korte uiteenzetting gegeven van de plannen van ODIS:

Op 25 en 26 april is het openingstoernooi (spontaan hebben zicht tijdens de vergadering al 20 deelnemers gemeld!)

Daarnaast gaan we dit jaar een LADDER COMPETITIE spelen. Alle leden zijn  geplaatst voor deze competitie. meer details vindt u bij het tabblad “toernooien”

Ook wil ODIS weer meedoen met de Stellingwerf cup. We streven er dit jaar naar om met 5 teams mee te spelen.

Recent hebben een aantal ODIS spelers meegedaan met een toernooi in Vledder. We proberen dit jaar wat vaker met buurclubs een toernooitje te spelen.

Menno Huizinga wordt onze nieuwe tennisleraar, hij gaat les geven op dinsdag en donderdag. tijdens de bijeenkomst hebben de eerste 10 lessers zich al aangemeld. Opgeven kan nog tot 15 april, daarna worden de indelingen gemaakt. de lessen starten op 21 en 23 april. Niels geeft op maandag les, Niels neemt zelf contact op met zijnpupillen.

Deze goedbezochte avond belooft een enerverend seizoen!

De ladder competitie kwam wat langzaam opgang. Uit de ODIS enquete die we in dit jaar ook hielden, bleek dat veel leden het wel leuk vinden, maar doordat men steeds zelfr het initiatief meot nemen, bleef het er wel eens bij. ook weer een les!

Onze nieuwe tennisleraar Menno Huizinga ging fanatiek van start met een clinic. Het hele jaar door werd fanatiek gelest, zelfs in de winter ging men door in de sporthal.

Stellingwerfcup 

Willem en Annemarijke, Roel en Tiny, Arno en Geke hebben allemaal één partij in hun poule gewonnen en Sander en Elizabeth wonnen er zelfs 3! Ook in de wedstrijden die niet met winst werden afgesloten, kon ODIS steeds prima partij bieden. We hebben dus zeker allemaal flink vorderingen gemaakt.

Tijdens een gezellige nazit in Het Anker hebben we samen geconstateerd dat ODIS inmiddels echt mee kan doen. Volgend jaar in het jubileum jaar (waar we zelf ook bij de organisatie betrokken zijn) is het streven om minimaal met 5 teams ons in de sportieve strijd te mengen.

ODIS openingstoernooi 2015 succesvol verlopen

Opening met veel leuke partijen

 

Het ODIS openingstoernooi was niet alleen leuk voor de spelers, ook het publiek heeft veel plezier beleefd aan de spannende en spektaculaire wedstrijden. Zondagmiddag om 17:00 uur werden de winnaars gehuldigd in het Anker:

Jeugd: Jordy Schokker

Dames: Tiny de Boer

Heren: Lammert Gorter

Een set ballen en natuurlijk de eeuwige roem was hun deel.

 • Elke deelnemer speelt 2 dubbelpartijen en 1 enkelpartij
 • Een wedstrijd duurt 25 minuten, dan wordt de laatste game uitgespeeld
 • Het aantal gewonnen games telt (we tellen gewoon door)
 • De eerst genoemde groep/speler speelt op de ingang kant en begint te serveren.
 • Bij oneven stand wordt  gewisseld van helft
 • De jeugd speelt 15 minuten per game. De game wordt uitgespeeld.
 • Uitslagen vermelden op schema in de dug-out.
 • Het toernooi wordt niet verplaatst of uitgesteld, we proberen zoveel mogelijk partijen te spelen
 • Spelers besluiten samen per partij of deze wel of niet gespeeld kan worden
 • Elke partij eindigt op het aangegeven tijdstip (ook als je door de regen wat later bent begonnen)
 • Je mag in onderling overleg besluiten om een partij op een ander tijdstip (zaterdag avond of zondagmorgen vroeg) te spelen. Zondagmiddag sluit de competitie
 • Als de partij begonnen is, telt de uitslag (ook als je besluit om na 10 minuten te stoppen)
 • Prijsuitreiking is op zondagmiddag aansluitend aan het toernooi

Vesuvius Tennisclinic geslaagd evenement

 

Tijdens de Vesuvius uitbarsting ontving ODIS tennis net als vorig jaar een bijdrage van de Vesuvius club. Als dank heeft ODIS een tennisclinic aangeboden. Vandaag, zondag 12 oktober was het zover.

Rond half 2 meldden de jonge bollegies zich op de tennisbaan. Om deze bollegies in toom te houden, hadden we een echter tennislerares ingeschakeld: Sjouwtje Nannings. En wat niemand voor mogelijk hield: na een half uur les waren de mannen wedstrijd klaar!

Wat volgde was het eerste Vesuvius tennistoernooi. 2 teams van 3 man streden om de beurt tegen elkaar. Het team van Menno, Doeke en Frans won uiteindelijk 11 van de 18 GAMES tegen Lennart, Wiljan en Mark. De beste individuele prestaties kwamen op naam van Doeke en Menno. Zij verdienden daarmee een uur vrij spelen op de ODIS tennisbaan.

Dankzij de inzet van de mannen, de hulp van Sjouwtje en het enthousiaste publiek, werd het een gedenkwaardige middag. Bolle!!!

 

Spectakel in Elsloo: 100 uren tennis in een weekend

Onze deelname aan het Stellingwerftoernooi heeft voor ODIS veel leuke nieuwe ervaringen opgeleverd. Kijk bij toernooien voor de uitslagen. Voglend jaar zullen we zeker weer van de partij zijn, en daan gaan we echt voor de punten!

De laatste wedstrijden in het enkeltoernooi worden binnenkort afgerond. Op onze site vindt u de laatste wedstrijden en uitslagen. Moet u nog spelen? Graag zsm inplannen!!

Inmiddels is ook een vervolgtoernooi gepland: in het weekend van 16-18 oktober spelen we een ODIS najaars clubtoernooi. Dit wordt een zeer speciaal evenement: een tennis estafette waarbij het doel is om samen 100 uur te tennissen. Ga naar het tabblad Najaarstoernooi voor alle info en meld je aan!

Op de foto één van de enkelpartijen met een aantal dubbelteams als publiek

 

op 22 juni Lady’s day met High tea

 

Zondagmiddag 22 juni was het de beurt aan de dames. Naast een sportieve strijd tijdens het dubbel teornooi werd een  een fantastische High Tea met zelf gemaakte lekkernijen gepesenteerd. Bekijk voor de details de foto’s hieronder.

De dames speelden om de meeste gewonnen games in een kwartier. Uiteindelijk bleek Geke de sterkste, zij ging met een uitermate creatieve prijs aan de haal. De organisatie wass in handen van Coby, Mariska en Bertha. Zij verdienen een groot compliment voor de fantastische middag.

De foto’s hieronder vertellen de rest van het verhaal.

Tennisseizoen 2014 van start

 

Op vrijdagavond 4 april is tijdens een gezellige ODIS tennisavond het seizoen geopend. We kunnen terugkijken op een fantastische eerste tennisjaar. Er is heel veel gesport in Elsloo en daar hebben onze leden veel plezier aan beleefd. Ook voor het nieuwe seizoen zijn er weer volop plannen, waarvan een aantal terplekke zijn ontstaan:

LADIES TOERNOOI Na een korte brainstorm deze avond hebben we besloten dat er dit seizoen in ieder geval een Ladies Tennis Event wordt georgansieerd. De suggesties liepen uiteen van High Tea tot Chippendales. Bertha en Mariska hebben de organisatie op zich genomen.

BUURTTOERNOOI Verder is het idee ontstaan voor een buurtentoernooi. Bedoeling was een toernooi waar ook nietleden aan mee kunnen doen, opdat meer mensen kennis kunnen maken met onze club. Het bestuur buigt zich hierover.

ZOMERTOERNOOI Daarnaast is een vakantietoernooi goed bezocht en bevallen. We zullen zeker een 2014 variant kennen. Om meer met elkaar te kunnen tennissen is ook gevraagd naar een leden contactlijst. Dat gaan we regelen. Wordt vervolgd

JEUGDLEDENWERVING. Op 14 juni wordt een grote Stellingwerfse Sport-Ledenwerfdag voor jeugd georganiseerd (voortvloeisel uit Sportgala) ODIS heeft zich voor dit evenement aangemeld.

TOSSEN De tossavond op dinsdag gaat weer van start: vanaf 19:30 as dinsdag is ieder weer welkom om mee te doen. Op donderdag gaat de tossmorgen o.l.v. Rob Bouman ook door: tussen 9:30 tot 11:30.

DUBBELDATE Tijdens het winterseizoen is de mogelijkheid geboden door aanmelden de baan exclusief te “bespreken” Deze mobelijkheid stopt in de zomer, echter het is nog steeds mogelijk om met z’n vieren 2x een half uur te spelen (maar je moet wel de eerste zijn)

TRIBUNE Van Plaatselijk Belang hebben we het bushokje van de Hoofdweg aangeboden gekregen. Deze willen we een plaats geven langs de baan (met een “uitstulping” aan het hek), zodat een beschutte plek ontstaat, als tribune of dug-out.

NIEUW LOGO. Nu ODIS ook een tennis afdeling heeft, is het tijd om het logo aan te passen. Er zijn een aantal suggesties voor een nieuw logo getoont, leden hebben hun voorkeuren kenbaar gemaakt. ook andere afdelingen zullen zich nog hierover buigen.

INDOORTENNIS en toen was het tijd voor het klapstuk van de avond: het indoor tennis toernooi. Velen hadden zich afgevraagd hoe dat moest: een aantal leden kwamen op tennisschoenen en ook de oproep om op 1 April de bespanning aan te laten passen voor het indoortennis miste zijn uitwerking niet. Vrijdag kwam de ontknoping: een tennis toernooi op de Wii!

Het werd een zeer gezellige toernooi, waar uiteindelijk toch weer heel fanatiek werd gestreden. Uiteindelijk ging Rob Bouman met de “Anker Snack Cheque” naar huis.  Toen het wat later werd, schakelden een aantal dames zelfs over op een echte bokswedstrijd (zie foto)

Mini indoortoernooi en programma 2014

 

Vrijdagavond 4 april organiseert de ODIS afdeling tennis een ledenavond in café ‘t Anker.

We maken er een leuke avond van met zelfs het eerste indoor tennis toernooi van Elsloo!!

Ook is er aandacht voor het zomer programma, we dagen onze leden daarbij uit, om uw eigen toernooi te bedenken: Enkel, Dubbel, Mix, Nachttoernooi, Snert toernooi, alles mag. uw plannen zijn zeer welkom!

Binnenkort meer info op onze site, houd de datum 4 april alvast vrij.

Verlichting verdubbeld, baan compleet!

 

In de eerste week van december hebben Roel, Huug, Harry, Theo, Albert en Willem nog 2 lichtmasten geplaatst. Toen Theo alles aangesloten had, baadde onze tennisbaan in een zee van licht! Het maakt nu bijna geen verschil of je ‘s avonds of overdag speelt. Maandagavond hebben Elizabeth en Jannie de primeur.

Ook deze uitbreiding is weer mede tot stand gekomen dankzij een bijzondere Samenwerking tussen allerlei partijen in ons dorp. Onze dank voor alle vrijwilligers, ondersteuning en hulp

Gezellige ODIS dag onder uitstekende omstandigheden

 

 

De ODIS ledenwerfdag op zondagmiddag 8 september was een zeer geslaagde dag. Velen maakten (hernieuwd) kennis met korfbal, gym en tennis. ‘s Ochtends viel de regen nog met bakken uit de hemel, maar op het moment dat de voorbereidingen van start gingen werd het droog en om 2 uur brak de zon door en werd het een stralende middag.

Ruim 40 bezoekers kwamen naar Sportpark Elzenhagen en vermaakten zich uitstekend door de demo’s te bekijken of ook zelf mee te spelen. De foto’s vertellen het verhaal.

In de maand september kunnen nieuwe leden nog gebruik maken van de kennismakingsaanbieding: wordt nu lid en betaal pas vanaf 1 januari. ons motto van de ledenwerfdag geldt nog steeds:

Sporten is gezond, gezellig en goed voor je! Wil je meer bewegen? De competitie aangaan? De gezelligheid van een team? Of gewoon meedoen? Kom, doe mee!!

 

 

 

 

 

 

2013 Midzomeravond toernooi groot succes

Vrijdag avond was het eerste midzomeravond toernooi. Met enthousiast publiek, spannende wedstrijden, fantastisch weer een zelfgebakken cake werd het een memorabele avond. Uiteindelijk bereikten Anita Westerbaan, Annemarijke Smit, Roel de Boer en Tjeerd Wassenaar de finale. Annemarijke had ‘s middags nog even geoefend, en dat hielp: met een 6-1 overwinning werden Roel en Annemarijke kampioen.

Op het terras van het Anker werd aansluitende de enige echter Elser Tennistrofee uitgereikt: een ODIS wisselschaal. Nadat Roel en Annemarijke hun namen op de schaal hadden gezet, is deze tot de rand gevuld met bitterballen. ..en het bleef nog lang gezellig!

 

 

 

 

 

Midzomeravond openingstoernooi

 

Op vrijdag 5 juli spelen 16 leden om de titel “Kampioen van Elsloo” in het mixed dubbel toernooi.

Aanvang is 18:00 uur, we spelen 12 dubbelpartijen van 14 minuten in verschillende samenstelling. De loting heeft reeds plaatsgevonden. Het speelschema vindt u hieronder.

Om 21:30 is de finale partij.

Aansluitend is de prijsuitreiking in Eetcafé het Anker.

Komt allen!

Speelschema

tijd           kant oefenmuur          kant ingang
17:55Hugo BolAnita Westerbaan Albert TjassingGeke Goettsch
18:15Roel de BoerCoby WassenaarTjeerd WassenaarTinie de Boer
18:30Ernst ten DammeAnnemarijke SmitHarry SmitsBertha Middendorp 
18:45Rob BouwmanMariska VaandragerArno GoettschToos Verbeek
19:05Tjeerd Wassenaar Geke GoettschHugo BolCoby Wassenaar
19:20Roel de BoerAnita WesterbaanAlbert Tjassing Tinie de Boer 
19:35Arno GoettschBertha MiddendorpErnst ten DammeMariska Vaandrager
19:50Rob BouwmanAnnemarijke SmitHarry SmitsToos Verbeek
20:10Albert TjassingCoby WassenaarTjeerd WassenaarAnita Westerbaan
20:30Hugo BolGeke GoettschRoel de BoerTinie de Boer
20:45Ernst ten DammeToos VerbeekRob BouwmanBertha Middendorp
21:00Harry SmitsMariska VaandragerArno GoettschAnnemarijke Smit
21:30                                                                 finale

Spelregels toernooi

We spelen tijdens het openingstoernooi een mixed dubbel toernooi. Ieder speelt 3 wedstrijden, steeds met een andere partner. Een wedstrijd duurt 14 minuten. Als de tijd erg uitloopt, kan worden besloten om de laatste wedstrijden in te korten. Elke gewonnen game levert één punt op. De laatste game wordt niet uitgespeeld, wie voor staat in de laatste game, krijgt een half punt.

Het aantal gewonnen games van de gespeelde wedstrijden worden individueel opgeteld, zo worden de deelnemers van de finale bepaald. Ook in de finale spelen 2 dames en 2 heren. Bij een gelijke stand wordt bij de oefenwand bepaald wie er doorgaat naar de finale. (5 ballen in één vak op de oefenwand)

De heer met de meeste punten speelt met de dame met de minste punten tegen de heer met de minste punten en de dame met de meeste punten. In de finale wordt één volledige set gespeeld. (6 gewonnen games) Bij gelijke stand spelen we een tie-break. Wie het eerst 7 punten haalt met wint de set en de match!

zaterdag 9 november: Tennisclinic met minitoernooi

De tennisclinic met aansluitend het minitoernooi op zaterdag 9 november werd een zeer geslaagd evenement. Onder prima weersomstandigheden werd in ruim een uur tijd tijdens een leuke clinic een aantal leden weer even bijgespijkerd in het dubbelspel. Aansluitend startte het minitoernooi. 6 teams van 3 personen speelden tegen elkaar. Na 2 complete ronden was iedereen het er over eens: of je nou wint of verliest, het is gewoon leuk!!

Mede dankzij de contacten die vandaag werden opgedaan, hebben zich weer nieuwe kandidaten aangemeld om op donderdag met de toss morgen mee te doen. Bovendien werd ook de eerste dubbel-date gemaakt: die staat voor zondagmorgen van 9:00 tot 10:00.

Tevens vond de prijsuitreiking van het vakantietoernooi plaats: Ernst ten Damme en Annique Adema verloren allebei in 2 rondes geen enkele set! Zij zijn dus de terechte winnaars en ontvingen allebei een beker!

Tijdens het winterseizoen is de baan (mits sneeuw en vorstvrij) normaal bespeelbaar. Het tossen op de donderdagmorgen gaat door van 9:30 tot 11:30. Bovendien is de mogelijkheid van het maken van een dubbeldate.

Openingstoernooi UITGESTELD

Tennisvrienden,

Hoe is het mogelijk: op het allerlaatste moment roet in het eten!! Toen de tennisbaan 3/4 gecoat was, begaf de machine waarmee dit gebeurde het. Gevolg: baan half gecoat en geen lijnen.

Het Koningsspel kon gelukkig doorgaan, maar een tennistoernooi op een baan zonder lijnen gaat helaas niet lukken. Het bestuur heeft daarom besloten het toernooi uit te stellen tot het moment waarop de baan klaar is.

We houden u op de hoogte. het net is tijdelijk weer geplaatst, volgende week worden tijdelijke lijnen aangebracht, pas later zal de baan echt worden afgemaakt.

(wie het lastig vindt om de bal in te slaan heeft nu de kans! Tijdelijk geen uitballen!)

ODIS tennis

Nieuwe website

 

De tennisafdeling van ODIS gaat virtueel verhuizen, naar onze nieuwe website! We hebben inmiddels een aparte afdeling op de website van SV ODIS Elsloo.

https://www.svodiselsloo.nl/tennis

We zijn nog met de laatste details aan het ontwikkelen. De voorbereiding voor ons openingstoernooi zal nog op onze oude website te volgen zijn. Heeft u zich al aangemeld? dat kan via tennis@svodiselsloo.nl 

2013 start met gift van Vesuviusclub

 

Het nieuwe jaar was amper een uur oud, toen onze tennisafdeling tijdens de Vesuvius uitbarsting een cheque t.w.v. €350 in ontvangst mocht nemen van de Vesuviusclub. Een fantastische start van het nieuwe jaar, met deze bijdrage zullen we het hek aanpassen, zodat we een winddoek kunnen plaatsen. Mannen, ontzettend bedankt!

Op de foto de Vesuviusclub tijdens de dopingsplechtigheid van onze tennisbaan.

Het geheim van tennis in Elsloo

30 december, 9:30 uur: Tennis in Elsloo

 

Zondagmorgen 9:30 uur, het was nog stil in het dorp, maar op de tennisbaan was de eerste activiteit! De eerste tennisleden waagden zich op de baan en hebben genoten van het eerste half uur tennis in Elsloo

Tennisbaan Elsloo onder grote belangstelling in gebruik genomen

 

Op zaterdag 29 december is onder grote belangstelling onze tennisbaan in Elsloo in gebruik genomen. Ruim 100 belangstellenden, genodigden en natuurlijk tennisleden waren aanwezig bij de officiele  ingebruikname van onze tennisbaan.

De burgemeester van Elsloo, Hendrik Betten verrichtte de openingshandeling en de mannen van de Vesuviusclub hebben de baan gedoopt. Met een tenniskanon werd het eerste legale vuurwerk afgeschoten. De burgemeester van Elsloo heeft het “geheim van de tennisbaan” onthuld (zie foto) Onder het tabje “opening” meer foto’s

Zaterdag 29 december om 15:00 uur opening Tennisbaan Elsloo

Door inzet van vele vrijwilligers en financiële ondersteuning van diverse stichtingen, fondsen, ondernemers en particulieren kunnen we de tennisbaan in Elsloo openen.

Binnen een jaar is het gelukt!

Zaterdag 29 december om 15:00 uur is het zover: dan wordt de tennisbaan van Elsloo officieel geopend.

U komt toch ook?

ODIS afdeling tennis

Lichtmast is geplaatst

 

Op donderdag 27 december is de lichtmast geplaatst. Er zijn 2 nieuwe gasontladingslampen uit de Winkel Elsloo gehaald, in de werkplaats van De samenwerking is de mast nog wat aangepast en rond 3 uur in de middag hebben de mannen van het Loonbedrijf de Samenwerking de mast overeind gezet. Theo Oenema heeft het licht aangeslotenen… nou ja, kijk zelf maar!

De finishing touch: de lijnen!

 

Vandaag 20 december konden ook de lijnen worden aangebracht. We naderen nu echt de voltooiing van onze baan. Alle tenniscertificaten zijn verkocht, en dankzij vele sponsoren, fondsen en supporters wordt onze baan ook helemaal compleet afgemaakt. Licht, net, coating, hek, sponsorbord, een superbaan.

Bijgaand op de foto ziet u de baan, zoals die vandaag op sportpark Elzenhagen te zien is. Op zaterdagmiddag 29 december om 15:00 uur is de officiele opening van onze tennisbaan. Hierbij bent u allemaal van harte uitgenodigd.

De baan nadert voltooiing, dan volgt de opening!

 

Deze week stond Elsloo ook volop in het nieuws. Naast de tennisbaan ook voorpagina nieuws met het fantastische initiatief van de Vesuvius club met het beeld voor de vrijwilliger. Dat onderstrepen we van harte, onze baan was ook lang zo ver nog niet geweest (en was er misschien wel niet gekomen) als niet zoveel mensen uit Elsloo en omgeving zich er belangeloos voor in hadden gezet. We onderstrepen het signaal van de Vesuviusclub dus van harte!

Deze week is weer een flinke stap gezet: het hek is zo goed als klaar (zie foto), er is een bekisting gemaakt voor de te plaatsen verlichtingsmast en met potlood hebben we een datum in de agenda gezet voor de officiële opening: zaterdag 29 december, houd deze datum vrij!

De coating wordt even uitgesteld, omdat blijkt, dat met name de baan te nat is om te coaten. Als het op korte termijn niet kan, regelen we eerst een alternatief met belijning.

Weer een mijlpaal: Vijftigste nieuwe tennislid

 

Alie Fledderus van Kapsalon Ideaal werd afgelopen week ons 50e nieuwe tennislid, van harte welkom! Om deze mijlpaal te vieren, verwelkomde Willem Veurman haar met een boeket bloemen. Nu de tennisbaan steeds concretere vormen aan begint te nemen, horen we steeds vaker mensen die ook overwegen om lid te worden van ODIS tennis. Ken jij ook iemand die mee wil doen? Doe ons een berichtje, dan zorgen wij voor een inschrijfformulier.

Afgelopen weekend is weer hard gewerkt aan het hek. Op de nieuwste foto (boven aan deze pagina) ziet u het gaas al naast onze oefenwand. Naar verwachting zal het volgende week klaar zijn. Houd onze site in de gaten voor het laatste nieuws.

24-11-12 De volgende stap: het hek

 

Op 24 -11 is de start gemaakt met het plaatsen van het hek. Na overleg met de technische commissie, is besloten om de palen in de asfaltbaan te boren. Dit vereenvoudigt het onderhoud, er groeit geen gras door het gaas en het gras kan eenvoudig gemaaid worden.

De poort is geplaatst aan de noorzijde van de baan. Het bouwen van het hek zal nog wel een paar zaterdagen duren

22-11-12 Nieuwe mijlpaal: de asfalt baan is gelegd

 

De ontwikkelingen volgen elkaar nu heel snel op: vandaag is de asfaltbaan gelegd: een fantastisch strakke baan, dankzij prima weersomstandigheden. We schakelen direct verder met het hek, de komende zaterdagen wordt het geplaatst. Volg de ontwikkelingen op onze site (of kom even kijken!)

16-11-12 Direct goed van start: de oefenmuur is geplaatst

 

Vandaag is het eerste zichtbare en permanente onderdeel van onze tennisbaan geplaatst: de oefenmuur! Deze oefenmuur is meteen een mulitfunctioneel element: het is onderdeel van de omheining, je kunt het gebruiken om je techniek te verbeteren, de muur kan gebruikt worden voor sponsordoeleinden (we moeten nog een goed plan maken, ideeën welkom!)

Deze muur is aangeboden door één van onze leden als bijdrage en support voor onze club. TOP!

15-11-12 ODIS afdeling Tennis een feit!

 

Donderdag 15 november 2012 was een gedenkwaardige dag! Tijdens de ODIS ledenvergadering is de afdeling Tennis opgericht, dit is dus de officiële startdatum van de Tennis afdeling van de Sportvereniging ODIS Elsloo!

Dankzij jullie onvoorwaardelijke support en het vertrouwen om lid te worden van een tennisvereniging zonder baan en zonder officiële status en eigenlijk alleen maar plannen, ideeën en ambities is het nu een feit: Elsloo heeft haar eigen tennisvereniging. Dank daarvoor!!

En de baan? Die is er bijna! Deze week is de basis voor de baan afgerond: het grondwerk is klaar en de oefenwand is geplaatst. De ruwe contouren zijn zichtbaar. Volgende week wordt de asfaltbaan gelegd, als het weer het toestaat, zal zaterdag ook gestart worden met het hek.

Het idee werd geboren tijdens de Vesuvius uitbarsting in Elsloo. Ons volgende concrete doel is: een openingstoernooi in december, start van een nieuwe traditie.

Naaste de enthousiaste reacties op ons certificaten plan, komen er ook spontane sponsor aanbiedingen voorbij. Aan alle sponsoren, potentiële certificaathouders, mensen met ideeën: dank voor jullie support.

3-11-12 Daar komt de baan!

 

Het begint nu echt! Op zaterdag 3 november zijn de mannen van Loonbedrijf de Samenwerking begonnen met het graven van de baan. De contouren zijn nu zichtbaar, als je je ogen dichtdoet……

26-10-12 De eerste stap: ruimte maken

 

Vandaag 26-10 is de container op het sportveld verplaatst, want…..Hier komt de tennisbaan! De mannen van de Samenwerking hebben het gevaarte opgepakt en een eindje verder achter de peuterzaal een plaatsej bezorgd.

25-10-12 Nieuwe leden informatieavond

Donderdag 25 oktober was de informatieavond voor leden van de tennisafdeling in oprichting van ODIS. Met 30 deelnemers was de avond zeer goed bezocht. De tennisrackets die nieuwe leden onvtingen bij hun inschrijving op 26 juni zijn “aangemeten”.

Ook zijn onze tennisleraren voorgesteld: Sjouwtje Nannings uit Elsloo en Niels Hommes uit Appelscha. De aanleg van de baan heeft een klein beetje vertraging opgelopen door de wateroverlast in de mais, maar in november gaat het echt gebeuren! De eerste stappen zijn gezet, op vrijdag 26 oktober is de container verplaatst.

Binnenkort meer nieuws op onze site

27-9-12 Tennisnet werkavond groot succes!

25 bezoekers waren aanwezig op onze tennisnet-werkavond op 27 september. Naast ondernemers uit Elsloo en Zorgvlied waren ook de heer Auke Oosterhoff namens MKB Noord en burgemeester Harry Oosterman namens B&W Ooststellingwerf aanwezig. De ondernemers leverden met hun aanwezigheid tevens een financiele bijdrage aan de realisatie van ons project. Het werd bovendien een zeer gezellige en onderhoudende avond. Burgemeester Oosterman nam vanuit de zaal de oproep mee, om iets te doen aan het trage internet in Elsloo.

Tijdens deze avond hebben we ook het plan gelanceerd, om middels rentecertificaten de particuliere financiering van de baan te versnellen. Binnenkort vindt u alle details over deze actie op deze site.

Tijdens de avond werd van verschillende zijden de waardering voor het intiatief uitgesproken, herhaling op één of anderw wijze is dus zeer denkbaar.

23-6-12 Ledenwerfdag top: 49 nieuwe leden!!

 

De ledenwerfdag was een superdag: fantastsich weer, wel 75 bezoekers op Elzenhagen, inmiddels 49 nieuwe leden en een supersfeer. Er blijkt veel belangstelling voor tennisles te zijn, daar gaan we snel mee aan de slag. We denken zelfs, dat we al lessen kunnen organiseren voordat de baan klaar is!

Tijdens deze dag is ook een demo partij gespeeld, om ieder meer inzicht in de puntentelling te geven. Daarbij bleek, dat met goede voorbereiding en goed weer het ook prima mogelijk is om op gras te spelen!

Na rijp beraad keuze voor een asfalt baan

Ooit werd tennis gespeeld op gras en op Wimbledon gebeurt dat nog steeds. Ook tijdens ons start evenement speelden we op gras. Alleen: gras vergt heel veel werk, is beperkt bespeelbaar en speelt erg traag. Inmiddels is er keuze uit gravel, kunstgras, asfalt en kunststof banen. Er zijn veel verschillen in prijs, onderhoud, bespeelbaarheid en snelheid. Uiteindelijk hebben we gekozen voor een asfaltbaan. Asfalt is het goedkoopst, vergt het minste onderhoud en is altijd bespeelbaar. Nadeel is, dat de baan sneller is en je kunt er niet op glijden. We hebben ook nog kunstgras banen bekeken, maar gezien het onderhoud en de kosten kiezen we toch eerst voor asfalt. Het blijft altijd mogelijk om in de toekomst een kunstgras baan over het asfalt aan te leggen.

Hek

Om te voorkomen, dat je de hele dag achter de ballen aan moet (en in de boswallen vind je ze niet weer terug) zit er om een tennisbaan een hek. We hebben inmiddels de beschikking over het hek, wat jaren om de tennisbaan bij de vakantiehuizen aan de Kloosterweg stond. Van de eigenaar (de heer Bolsenbroek) kregen we alle medewerking. Daar zijn we uiteraard heel blij mee. Zodra de baan is gelegd, wordt het hek er omheen geplaatst. Als het lukt willen we proberen, om in de korte kant een vaste wand op te nemen, zodat je de baan ook als oefenkooi kunt gebruiken.

Tennisbaan op Elzenhagen

 

Na overleg met de gemeente en de overige gebruikers van het sportpark Elzenhagen, kan de baan worden aangelegd direct achter het gymlokaal. Dat is een mooie omzoomde plaats, mooi beschut en goed bereikbaar.