Faciliteiten

ODIS tenniscomplex Elzenhagen

baan

Onze tennisbaan is aangelegd het najaar van 2012. Door enthousiasme, samenwerking en inzet, is in korte tijd een zeer compleet tenniscomplex aangelegd, waar we trots op zijn. Op deze pagina een korte toelichting op de faciliteiten van onze baan.

Parkeren

IMG_0715

Onze baan ligt op het sportcomplex Elzenhagen achter Eetcafé het Anker in Elsloo. Direct voor de ingang van de tennisbaan is ruime parkeergelegenheid aanwezig. Bovendien is er een fietsenstalling.

Toegangspoort

 

U betreedt onze tennisbaan via een toegangspoort. Alle leden kunnen tegen betaling van een borg een sleutel van de poort in ontvangst nemen. Graag altijd na het verlaten van de baan de poort weer afsluiten

Afhangbord

IMG_1020

Als je op de baan komt (en de baan is nog vrij) reserveer je het volgende half uur, door je lidmaatschapkaart in het afhangbord te schuiven. Doe dit zo, dat de rechterkant van je kaartje de begintijd aangeeft van je spel.

zie het voorbeeld op de foto: deze speler was dus om kwart voor twaalf op de baan en mag tot kwart over twaalf spelen (zie ook het baanreglement)

Oefenwand

vak A en vak B - kopie

Voor wie ernst wil maken met zijn sportieve prestaties, hebben we de oefenwand. Op de wand is een lijn getekend op de zelfde hoogte als het net. Deze lijn verdeelt de wand in 2 delen: Vak A en Vak B. Probeer de bal steeds in Vak B te spelen.

Speel om uw opslag te oefenen in het linker of rechter deel van Vak B

Om te voorkomen dat de ballen midden in het dorp terecht komen is het gaas boven de wand verhoogd. Sla je toch een bal over, zorg dan dat je de slootkant en de afrastering van het achterliggende land niet beschadigt. (er zit nog geen dammetje in sloot)

Veel succes!

Lichtmast

verlichting tennis 046 - kopie

Onze baan heeft een lichtmast met 2 gasontladingslampen. Alle leden kunnen dit licht zelf bedienen, de schakelaar vind je op de baan aan de binnenkant van het hek. Het duurt een paar minuten, voor de lampen op volle sterkte zijn. Natuurlijk niet vergeten de lampen weer uit te zetten!

Tribune, dug-out of rustplaats

IMG_1025

Op onze tennisbaan is ook gelegenheid om even te gaan zitten (of je spullen neer te leggen) Binnenkort wordt ook nog een kleine overkapping geplaatst, daarin zullen tevens alle sponsornamen worden vermeld.

Koffie, toilet, koude voeten

IMG_0717

Tegenover de ingang van de tennisbaan staat “Het Proathuus”. tijdens toernooien, toss avonden en tennisles is de kantine toegankelijk. Tegen een kleine vergoeding is koffie en fris drinken verkrijgbaar.